§1 ALLMÄNA VILLKOR

Nytt & Vintage (ägare: Fellinger Consulting AB, 556578-2884) ingår endast avtal med myndig person (18 år). Är man minderårig krävs målsmans tillstånd.

Avtal ingås endast på svenska och vi levererar endast inom Sverige.

Avtal ingås när du väljer att skicka beställning i kassan.
I priserna ingår för nya varor moms med 25%. För vintagevaror gäller vinstmarginalbeskattning.

Vi förehåller oss rätten att vid uppenbara felaktigheter, t.ex. pris eller tryckfel att korrigera felet i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering får du självklart avboka din order utan kostnad. Vi förbehåller oss även rätten att inte genomföra en beställning om t.ex. varan är slut i lager eller när vi har tekniska problem.

Om du önskar korrigera din beställning efter order kan vi endast hjälpa dig innan din beställning har lämnat vårt lager.

Alla varor förblir Fellinger Consulting AB:s egendom till dess att full betalning kommit bolaget tillhanda.

Fellinger Consulting AB förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Våra köpvillkor kan komma att ändras i enlighet med nya regler för distanshandel, nya rutiner eller andra nödvändiga uppgifter som du som kund behöver ta del utav. Den senaste versionen av våra köpvillkor hittar du alltid här på hemsidan.

Fellinger Consulting AB hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). Vi medverkar inte till att skicka så kallad SPAM. Som kund till oss kan du få e-post rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.

 

§ 2 BETALNINGSVILLKOR

För att det ska bli så enkelt som möjligt erbjuder vi våra kunder att betala Klarna checklut.

 

§ 3 BYTE OCH RETURER

Ånger

Du har full ångerrätt (retur och bytesrätt) inom 14 dagar från att du mottagit varan. Vid retur av vara som hanterats i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion, ersätter konsumenten oss för den eventuella värdeminskning som uppstått. Värdeminskningens omfång bestäms av Fellinger Consulting AB. Ångerrätten kan utnyttjas förutsatt att varan returneras tillsammans med de etiketter och originalförpackningar som följer med varan. Du får dock givetvis prova din vara för att se om den passar. Ångerrätten gäller inte för smycken och bijouterier. Vid nyttjandet av ångerrätten står du för returfrakten.

Byten

För att du inte ska behöva ligga ute med pengar genom att lägga en ny order kontaktar du oss direkt via mail: info@nyttoch vintage.se. Vi kan då lägga undan önskad färg eller storlek till dig som skickas när din vara kommer tillbaka till oss. Använd bifogad retursedel. Glöm inte att frankera varan då du står för returfrakten medan vi står för frakten för den nya varan.

Returer

Du kan returnera dina varor till Fellinger Consulting AB inom 14 dagar och få pengarna tillbaka om du ångrat dig. Fraktkostnaden till oss står du dock själv för.

  1. Packa ner din vara i emballaget den kom i eller likvärdigt emballage.
  2. Fyll i det bifogade formuläret för returorsak
  3. Fäst retursedeln på ditt ytteremballage och lämna in din retur på samma serviceställe som du hämtade ut ditt paket.

Du får en bekräftelse via mail så snart vi tagit emot din retur med vidare information om återbetalningen.

Vid felexpedition kan du välja mellan att få en ny vara eller full återbetalning.

Reklamation

Om du vill reklamera din vara på grund av en skada eller felproduktion kontaktar du oss enklast och snabbast genom mail med information om reklamationen tillsammans med bildunderlag. På det här sättet kan vi snabbare bedöma reklamationen. Vi har ett nära samarbete med våra leverantörer gällande reklamationer som med hjälp av bilder snabbare kan avgöra reklamationens art. Har du inte möjlighet att skicka bilder tar vi in varan för bedömning innan ett utlåtande om reklamationen kan göras.

Första åtagandet vid en reklamation är att åtgärda felet. Om felet inte går att åtgärda och reklamationen blir godkänd kommer vi att ersätta dig med en ny produkt. Om vi inte har möjlighet att ersätta dig med en likadan produkt – vilket alltid gäller vintageprodukter – så har du rätt till att häva köpet och få pengarna återbetalda.

Kontaktuppgifter för ångerrätt och reklamation:
E-mail: info@nyttochvintage.se

 

§ 4 LEVERANSVILLKOR

Vi skickar alla våra paket via PostNord. Normal leveranstid är 2-4 vardagar (ej röda dagar) och vi skickar endast inom Sverige. Vi reserverar oss för slutförsäljning, om detta sker meddelar vi alltid kunden ifråga. Om din order inte kan skickas inom vår angivna tidsram i dessa villkor har du rätt att häva ditt köp.

Om ditt paket och/eller innehållet är transportskadat när du får det, anmäl det genast på upphämtningsstället. Meddela därefter vår kundtjänst om det som hänt.

Om paket kommer bort under transporten måste du meddela vår kundtjänst inom skälig tid. Fellinger Consulting AB skickar en orderbekräftelse till mailadressen du angivit innan vi skickar varorna till dig.

Leveranssätt:

Vi skickar våra varor via PostNord  Du får besked per mejl när ditt paket lämnar vårt lager och ett nytt mejl eller SMS (om du har angett ditt mobilnummer under dina användaruppgifter) när paketet kan hämtas ut. Om du inte hämtar ditt paket inom två dagar, får du en påminnelse per mejl eller SMS och hämtas det inte efter sju dagar skickas en postavi hem till dig. Om paketet inte hämtas ut inom 14 dagar från ankomst, kommer det att returneras till Nytt & Vintage.

Glöm inte att ta med giltig legitimation som ID, körkort eller pass samt försändelse-id/kollinummer när du hämtar ditt paket.

Hämta i vår Stockholmsbutik: Vill du hellre hämta din order i vår butik i Stockholm på Odengatan 80 väljer du det alternativet i kassan. Att hämta i butiken kostar ingenting och du får ett mail så snart ordern är klar att hämtas.

Ej uthämtad vara:
För paket som ej uthämtas av köparen debiteras en avgift för outlöst paket på 249 kr. Det motsvarar de kostnader som orsakats av att skicka ut samt returnera paketet.

§5 FORCE MAJEURE
Fellinger Consulting AB befrias från att fullgöra leverans om det rätta fullgörandet därav förhindras på grund av omständighet utanför dess kontroll och som vi skäligen inte kunnat räkna med vid avtalets träffande och vars följder skäligen inte kunnat undvikas eller övervinnas, såsom arbetskonflikt, eldsvåda, olycksfall, krig, myndighets beslut eller annat förhållande som har legat utanför vår kontroll och som väsentligen inverkar på Jackie rätta fullgörande av avtalet.  I force majeure ingår även myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

 

§6 TVISTER
Tvist avseende dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag, av svensk domstol.